Wij maken gebruik van de volgende technologieën

Bij het toepassen van informatiebeveiliging op bestaande en nieuwe digitale informatiesystemen komen uiteenlopende uitdagingen en diverse technische ontwikkelingen kijken. Om een ICT-landschap te monitoren en beschermen maakt IOTSEC gebruik van onder andere de volgende technologieën:

Networking

Computernetwerken waarbij digitale communicatie tussen twee of meer systemen op veilige wijze plaatsvindt worden steeds complexer. Er moeten immers voortdurend maatregelen getroffen worden om ervoor te zorgen dat digitale communicatie, hetzij bedraad, dan wel draadloos, snel, onverhinderd en bovenal veilig plaats kan blijven vinden. Voorbeelden van dergelijke maatregelen zijn het versleuteld opslaan en het versleuteld versturen van digitale informatie.

Internet of Things

Het Internet of Things (hierna te noemen "IoT") bestaat uit een verzameling van elektronische systemen die via een bedraad of draadloos computernetwerk onderling met elkaar kunnen communiceren. Elektronische systemen kunnen zich bevinden in bijvoorbeeld machines, camera’s, auto’s of gebouwen.

Client - Server Computing

Client systemen zijn permanent of tijdelijk actief zijn, waarbij een client bijvoorbeeld via een applicatie diensten of instructies laat uitvoeren op een of meerdere serversystemen. Client systemen kunnen gebruikmaken van bestaande of nieuwe diensten op serversystemen. Veilige communicatie tussen clients en servers vindt plaats via bestaande computernetwerken. De beschikbaarheid van computernetwerken is cruciaal voor een goede communicatie tussen een client en server. Clients kunnen zich echter ook bevinden in hetzelfde systeem.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (hierna te noemen​"AI") kan omschreven worden als de functie waarbij computers taken uitvoeren waar normaliter menselijke intelligentie voor nodig is. AI is onder te verdelen in twee basisprincipes.

Cloud Computing

Cloud computing kan beschreven worden als een verzameling van ICT-diensten die via het Internet ​worden geleverd, zoals (virtuele) servers, opslag en verwerking van digitale gegevens, netwerkinfrastructuren en software. Afhankelijk van de behoefte binnen een organisatie kan een keuze worden gemaakt uit verschillende typen cloud computing-modellen.

Actueel

Laatste nieuws & tips

Nieuws
Nederlandse clouddienst Stack stopt met gratis 1TB opslag
Lees artikel
Tutorial
Vier eenvoudige tips om hacken tegen te gaan
Lees artikel

Laten we kennis maken

Wilt u in contact komen met personen die passie hebben voor het beveiligen van netwerk- en informatiesystemen binnen een bedrijf? En gefocust zijn op de technologische, juridische en organisatorische aspecten die informatiebeveiliging met zich mee brengt? Wij willen u graag helpen en kennis met u maken.